Siekiant užtikrinti sklandų svetainės veikimą, pagerinti jos funkcionalumą ir vartotojo patirtį, taip pat statistiniais tikslais naudojame slapukus. Be jų svetainės veikimas gali būti ribotas. Naršydami toliau ar paspausdami „Sutinku“, sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau apie slapukus, jų paskirtį ir kaip jų atsisakyti rasite bendrovės „AUGA group“ Privatumo politikoje.

Rudųjų lęšių karis su saldžiosiomis bulvėmis

6 porcijos
Pagaminsite per 45 min.

Reikės:

Kokosiniams ryžiams:

Patiekti:

Paruošimas:

  1. Paruoškite kokosinius ryžius. Įkaitinkite puodą ar gilią keptuvę, ir ištirpinkite jame šaukštą kokosų aliejaus. Suberkite labai smulkiai kapotas ar sutarkuotas česnako skilteles. Pakepinkite nuolat maišydami apie minutę, kol paskleis malonų aromatą.
  2. Suberkite į puodą ryžius ir šaukštelį druskos. Juos, vis pamaišydami, kepinkite apie 2-3 minutes, kol taps skaidrūs.
  3. Supilkite kokosų pieną ir vandenį. Padidinkite ugnį iki didelės ir leiskite užvirti. Tuomet iš karto uždenkite dangčiu ir sumažinkite ugnį iki labai silpnos. Virkite uždengtame puode apie 10-15 minučių, kol ryžiai sugers skystį ir suminkštės.
  4. Nuimkite nuo ugnies, išpurenkite šakute. Vėl uždenkite puodą dangčiu ir leiskite apie 10 minučių pastovėti. Prieš patiekdami pagardinkite žiupsniu druskos ir grūstų juodųjų pipirų pagal skonį.
  5. Paruoškite karį. Virš vidutinio dydžio ugnies įkaitinkite keptuvę, ištirpinkite joje kokosų aliejų.
  6. Suberkite smulkintus svogūnus, česnakus ir tarkuotas morkas. Pakepinkite, vis pamaišydami, kol daržovės suminkštės.
  7. Sudėkite pomidorų pastą, suberkite prieskonius. Pakepinkite dar minutę, kol prieskoniai paskleis savo aromatą.
  8. Supilkite pomidorų tyrę, kokosų pieną ir sultinį. Leiskite užvirti. Tuomet suberkite kubeliais supjaustytas saldžiąsias bulves ir virkite virš lėtos ugnies apie 15-20 minučių, kol saldžiosios bulvės suminkštės. Suberkite ruduosius lęšius ir pakaitinkite dar 5 minutes. Daliai sultinio nugaravus, padažas šiuo metu turėtų būti jau šiek tiek sutirštėjęs.
  9. Įmaišykite pasmulkintus špinatus, pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Špinatams suminkštėjus, nuimkite nuo ugnies.
  10. Patiekite karį su kokosiniais ryžiais, papuoškite šviežių kalendrų lapeliais.