Siekiant užtikrinti sklandų svetainės veikimą, pagerinti jos funkcionalumą ir vartotojo patirtį, taip pat statistiniais tikslais naudojame slapukus. Be jų svetainės veikimas gali būti ribotas. Naršydami toliau ar paspausdami „Sutinku“, sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau apie slapukus, jų paskirtį ir kaip jų atsisakyti rasite bendrovės „AUGA group“ Privatumo politikoje.

Lęšių ir vištienos maltinukai pomidorų padaže

5-7 porcijos, paruošite per 45 min.

Maltinukams reikės:

Padažui reikės:

Patiekimui reikės:

Paruošimas:

  1. Paruoškite maltinukus. Maisto smulkintuvu labai smulkiai sukapokite svogūną ir česnakus. Sumaišykite su visais likusiais maltinukams skirtais ingredientais.
  2. Drėgnais delnais iš paruoštos masės suformuokite nedidelius kukuliukus.
  3. Įkaitinkite keptuvę virš vidutinės ugnies. Įpilkite aliejaus. Dėkite maltinukus ir kepkite virš vidutinės ugnies, vis apversdami, apie 5-7 minutes, kol maltinukai bus iškepę. Iškeptus maltinukus išimkite iš keptuvės į lėkštę ir uždenkite folija.
  4. Paruoškite pomidorų padažą. Įkaitinkite keptuvę virš vidutinės ugnies. Alyvuogių aliejuje pakepinkite smulkintą svogūną apie 5 minutes, kol suminkštės. Supilkite pomidorų pastą, suberkite smulkiai kapotus česnakus, džiovintus čiobrelius ir raudonėlius. Maišydami pakepinkite dar porą minučių.
  5. Supilkite konservuotus pomidorus, pagardinkite druska ir pipirais. Leiskite užvirti, tuomet pavirkite dar 2-3 minutes.
  6. Maltinukus grąžinkite atgal į padažą ir pakaitinkite dar kelias minutes, kol jie sušils.
  7. Patiekite su virtais makaronais, apiberkite trupučiu tarkuoto kietojo sūrio ir šviežiais čiobreliais. Valgykite iš karto.