Ekologiško maisto gamintoja „AUGA group“ pristato naują greitai paruošiamų ekologiškų produktų kategoriją – grūdų patiekalus ir kario troškinius. Naujieji produktai – maistingi, gausūs skaidulų, be gliuteno ir tinka veganišką mitybą propaguojantiems vartotojams. Vartojimui paruoštus produktus, kuriuos tereikia pašildyti, jau galima įsigyti Lietuvoje. Nuo 2023 m. pradžios produktai taip pat parduodami Jungtinėse Amerikos Valstijose (JAV), Vokietijoje ir Lenkijoje.
„Matome, kad paruoštas vartoti, sveikatai palankus, ekologiškas maistas, kurį tereikia pašildyti, tampa vis populiaresnis tiek Lietuvoje, tiek už jos ribų. Tą įrodė „AUGA“ prekės ženklu pažymėtos sriubos. Jas gaminti pradėjome dar 2017 metais ir šiandien tai yra populiariausias „AUGA“ produktas, kurį galima įsigyti 30 pasaulio šalių. Matydami šią tendenciją ėmėme vystyti naujus produktus, kurie papildytų mūsų esamą vartojimui paruoštą produktų asortimentą. Bendraudami su užsienio partneriais, tiek Europoje, tiek JAV, lankydami įvairias parodas ir parduotuves, vertinome naujus produktus rinkose, stebėjome kaip keičiasi asortimentas, ko prašo klientai. Ištyrus rinką gimė mintis pradėti gaminti vartojimui paruoštus kario troškinius ir grūdinius patiekalus,“ – sako Laurynas Miškinis, „AUGA group“ komercijos ir ekologinių produktų vystymo vadovas.
Naująją patiekalų kategoriją sudaro: žaliojo kario troškinys, su spindulinėmis pupuolėmis ir juodaisiais ryžiais, geltonojo kario troškinys su pievagrybiais ir avinžirniais, raudonojo kario troškinys su šitakių grybais ir lęšiais, grikių ir morkų, avižų ir vyšnių bei avižų ir avinžirnių patiekalai.
Grūdinių patiekalų pagrindas – avižos, grikiai. Tai yra grūdai, natūraliai neturintys gliuteno, be to, šias kultūras nesudėtinga užauginti Lietuvoje. Kai kuriose rinkose, tokiose kaip JAV, Kanada, grikiai yra vertinami kaip „supermaistas“ (angl. superfood) dėl savo maistinių savybių.
Kario troškiniai sukurti taip, kad atitiktų pilnavertį ir maistingą patiekalą. Juose gausu baltymų, kuriuos suteikia pupelės, avinžirniai, skaidulinių medžiagų iš daržovių ir grybų.
Anot „AUGA group“ atstovo, produktų vystymas vyko pusantrų metų. Jų receptūros sukurtos Lietuvoje, pasitelkiant užsienio partnerių įžvalgas apie vartotojų įpročius įvairiose šalyse.
„Mūsų tikslas buvo išvystyti ne tik maistingus ir skaidulinėmis medžiagomis turtingus greitai paruošiamus patiekalus. Atsižvelgėme ir į įvairių šalių maisto vartojimo įpročius, pagal regionus vyraujančią skonių paletę ir pasiūlėme skirtingoms rinkoms tinkančius produktus“, – teigia L. Miškinis ir priduria: „turime ilgametę patirtį su įvairiais „AUGA“ sriubų skoniais, platų klientų tinklą, kurie padeda atlikti rinkos tyrimus, todėl tikime, kad ir naujoji produktų linija bus sėkminga. Tą parodo ir tai, kad kario troškiniai ir grūdiniai patiekalai jau iškeliavo į JAV, Vokietijos ir Lenkijos rinkas dar prieš pasiekdami parduotuvių lentynas Lietuvoje.
Grūdų ir kario patiekalus Lietuvoje galima įsigyti XX ir XXX dydžio „Maxima“ parduotuvėse. Netrukus šiais produktais bus pradėta prekiauti ir „Rimi“ parduotuvėse visose Baltijos šalyse.