Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“ arba naršykite toliau. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.
Share

Šitake grybai

Šiuos grybus užauginome moderniame grybų auginimo ūkyje, ant tik iš natūralių žaliavų pagaminto ekologiško grybų substrato. Savo ūkiuose tausojame gamtą, nenaudojame genetiškai modifikuotų kultūrų, pesticidų ar kitų cheminių priedų. Šie grybai, kruopščiai atrinkti ir nupjauti rankomis, pasiekia prekybos vietas paliesti tik kartą, kai nupjovus dedami į indelį, kurį, tikime, netrukus laikysi savo rankose.

Paragavęs įsitikinsi – šitake grybai visada švieži, tvirti, subtilaus aromato. Jie turi mažai drėgmės, todėl lengvi. Šie grybai dažniausiai naudojami rytų virtuvės patiekalų gamyboje, juos kepant, troškinant, gaminant sriubas ar garnyrus.

Maistinė vertė 100 g
Šitake grybų

Energetinė vertė
142 kJ (34 kcal)
Riebalai
0,5 g
- iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių
< 0,1 g
Angliavandeniai
6,8 g
- iš kurių cukrų
2,4 g
Skaidulinės medžiagos
2,5 g
Baltymai
2,2 g
Druska
0,09 g
Panašūs produktai