Siekiant užtikrinti sklandų svetainės veikimą, pagerinti jos funkcionalumą ir vartotojo patirtį, taip pat statistiniais tikslais naudojame slapukus. Be jų svetainės veikimas gali būti ribotas. Naršydami toliau ar paspausdami „Sutinku“, sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau apie slapukus, jų paskirtį ir kaip jų atsisakyti rasite bendrovės „AUGA group“ Privatumo politikoje.

Traški šokoladinė granola

1 litrui granolos reikės:

Paruošimas:

1. AUGA avižas sumaišome su sirupu arba medumi, suberiame kakavą, žiupsnį druskos. Įmaišome kokosų aliejų (jeigu kietas, prieš tai pašildome).
2. Iki putų išplakame kiaušinio baltymą ir įmaišome į avižų mišinį. Jei lazdynų riešutai neskrudinti, juos lengvai pasmulkiname ir beriame į mišinį.
3. Paskleidžiame granolą didelėje skardoje plonu sluoksniu ir kepame 150 °C orkaitėje apie 30–40 min. Bet tik toli nuo orkaitės neatsitraukite – nuolat tikrinkite ir vis pamaišykite, nes granolą sudeginti labai lengva.
4. Kai avižų mišinys paskrunda (aiškiausiai matysite iš įmaišytų riešutų), traukiame iš orkaitės ir leidžiame atvėsti. Vėsdamas jis taps traškus.
5. Atvėsusią granolą sumaišome su kokosų drožlėmis ar skiedrelėmis ir mažais gabaliukais sukapotu šokoladu. Jei naudosite jau skrudintus riešutus, dabar juos suberkite į mišinį.

Receptas sukurtas bendradarbiaujant su @Beatos Virtuve.